Najprekvapivejší recept sme si nechali na záver. Popustite uzdu svojej fantázii a zahustite kašu na slano, budete veľmi milo prekvapení! Ozdobiť ju môžete nielen orestovanou údeninou či vajcom, ale aj strúhaným syrom či vyprážanou cibuľkou.
Ingrediencie
- 1000 ml mlieka
- 80 g krupičky
- 200 g slaniny
- 4 vajcia
- 1 strúčik cesnaku
- 40 g sezamových semienok
- 40 g tekvicových semienok
- 30 g masla
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- V hrnci zohrejte polovicu množstva mlieka a následne pridajte krupicu rozpustenú v jeho druhej polovici.
- Za stáleho miešania varte až do doby, než kaša začne pomaly hustnúť.
- Pridajte maslo a varte ešte niekoľko minút.
- Súčasne s miešaním kaše si na panvici s olejom orestujte na kocky nakrájanú slaninu s nadrobno nakrájaným cesnakom.
- Keď začne byť slanina chrumkavá, pridajte semienka a korenie.
- Na samostatnej panvici si pripravte volské oká.
Kašu podávame posypanú orestovanými kúskami slaniny a semienkami s navrch posadeným volským okom.