Ovocné tartaletky

Ovocné tartaletky

Fantázii sa medze nekladú, a tak si pripravte ovocné koláčiky s akýmkoľvek ovocím, ktoré máte radi. Voľba je na vás. Pohrajte sa s chuťami krému a ovocia.

Ingrediencie

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g masla, nakrájané na malé kocky
  • 3 – 4 polievkové lyžice studenej vody
  • 300 ml polotučného mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 3 žĺtky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • ovocie podľa vášho výberu (jahody, čučoriedky, hrozno atď.)

Postup

  • Na cesto preosejte múku do veľkej misy a pridajte maslo.
  • Rukou vmasírujte maslo do múky, kým nezačne vyzerať ako strúhanka. Pracujte rýchlo, aby sa cesto neohrialo.
  • Vodu pomaly pridávajte do cesta a miešajte, kým sa nezačne z hmoty tvoriť cesto.
  • Pokiaľ je cesto príliš suché, môžete pridať viac vody.
  • Cesto následne zabaľte do potravinárskej fólie, vložte do chladnička a nechajte odpočinúť.
  • Po uplynulej dobe, vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho valčekom.
  • Na krém zohrejte mlieko v hrnci. Pozor, nech sa nevarí.
  • Vo veľkej miske rozšľaháme žĺtky a cukor.
  • Pridajte trochu múky (50g) cez sito a spojte so žĺtkami a cukrom.
  • Do zmesi následne pomaly pridajte teplé mlieko a nepretržite šľahajte.
  • Zmes vložte do hrnca a za stáleho miešania ju nechajte opatrne zhustnúť. Krém by mal byť hustý.
  • Odoberte z platničky a nechajte vychladnúť.
  • Predhrejte si rúru na 180°C (s ventilátorom na 160°C).
  • Do formičiek na tartaletky umiestnite cesto a potom ho trochu prepichajte vidličkou.
  • Vložte formičky s cestom do rúry a pečte po dobu 12 minút zakryte (tzn. zakryte formy s cestom papierom na pečenie a naplňte fazuľami).
  • Po 12 minútach odstráňte fazuľu s papierom na pečenie a pečte ďalších 12 minút, kým nemá cesto zlatú farbu.
  • Po upečení vyberte z rúry a odstavte, aby košíčky úplne vychladli.
  • Potom ich naplňte krémom, povrch vyhlaďte lyžicou alebo špachtľou.
  • Hore naskladajte výber čerstvého nakrájaného ovocia a podávajte.
košíčky s ovocím a krémom
zdroj: dailygourmet.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.