Tartalette so syrom a jablkami

Tartalette so syrom a jablkami

Prekvapte svoje chuťové poháriky.

Ingrediencie

  • 150 g hladkej múky
  • 80 g masla, na kocky
  • 80 g strúhaného čedaru
  • 3 vajcia + 1 vaječný žĺtok navyše
  • 100 g gorgonzola dolca
  • 200 ml kyslej smotany
  • 75 g majonézy
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 zelené jablko
  • 1 červené jablko
  • 35 g opečených vlašských orechov, nasekaných
  • 1 stonka zeleru

Postup

  • Na cesto zmiešajte a rozmixujte múku, maslo, čedar a štipkou soli, kým zmes nebude pripomínať jemné drobčeky.
  • Pridajte 1 vajce a mixujte, kým sa zmes nespojí.
  • Tvarujte do guličiek, zatvorte do igelitu a nechajte aspoň 30 minút odpočívať v chladničke.
  • Po uplynulej dobe z guličiek vyvaľkajte placky, ktoré následne vtlačíte do formičiek na tartaletky. Nechajte opäť 15 minút odpočívať.
  • Predhrejte rúru na 200 ° C a formičky s cestom vyložte papierom na pečenie a zaťažte ryžou alebo fazuľami.
  • Vložte do rúry a pečte 10 minút, potom odstráňte papiere na pečenie s ryžou či fazuľami a pečte ďalšie 3 minúty, kým nie je cesto zlaté.
  • Rozdeľte 50 g syra medzi koláče.
  • Zostávajúce 2 vajcia rozšľahajte s extra žĺtkom a kyslou smotanou. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
  • Krémom naplníme cesto vo formičkách a pečieme ďalšie ďalších 10 minút, kým krém nestuhne.
  • Medzitým vyšľahajte majonézu, citrónovú šťavu, zvyšné 50 g syra a 2 lyžice vody do hladka.
  • Jablká opláchnite a nakrájajte na tenké plátky, premiešajte s orechmi a zelerom nakrájaným na prúžky.
  • Zmes z jabĺk nakoniec umiestnite na vrch koláčikov a podávajte.
slané tartaletky so syrom a jablkami
zdroj: delicious.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.