Pečené koleno na pive

Pečené koleno na pive

Jedna zo špecialít, ktoré musíte vyskúšať. Príprava je nenáročná a výsledok rozhodne stojí za to. Pivom k tomuto pokrmu len podčiarknete skvelé chute pečeného kolena.

Ingrediencie

  • 2 bravčové kolená
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 8 lyžíc horčice
  • soľ, korenie
  • 2 čajové lyžičky rasce
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • 6 guličiek nového korenia
  • 3 až 4 bobkové listy
  • 2 väčšie cibule
  • vetvička rozmarínu alebo borievky
  • 500 ml čierneho piva
  • zápražka alebo chlieb na zahustenie

Postup

  • Najprv ostro nožom šikmo rozrežte kožu na kolene do mriežky.
  • Naplňte mriežku drveným cesnakom, horčicou, soľou, čiernym korením, rascou a paprikou.
  • Mäso dáme do hrnca a necháme aspoň 2 hodiny (ale najlepšie cez noc) odležať v chladničke.
  • Koleno je tiež možné pred prípravou zbaviť kolenného kĺbu a pokiaľ je ochutené korením, pevne ho zviazať povrázkom.
  • Po chvíli odloženia pridajte nové korenie a bobkové listy, posypte nadrobno nakrájanou cibuľou, pridajte vetvičku rozmarínu alebo borievky a podlejte pivom.
  • Zakryte hliníkom a pečte asi 180 hodín pri 200–200 ° C asi 1,5 hodiny.
  • Čas od času podlejte vodou a omáčkou.
  • Odstráňte hliníkový kryt a pečte ďalších 30 minút odkryté, aby vzniklo chrumkavé mäso.
  • Vytiahnite bravčové koleno z kastróla, vypustite omáčku a vyberte z nej korenie.
  • Ak je to nutné, omáčku zrieďte, zahustite zápražkou alebo chlebom a premiešajte mixérom.
  • Podávajte s chlebom, chrenom, uhorkou, alebo ho môžete jesť aj so zemiakovou knedľou a špenátom.
  • A rozhodne to zapite pohárom piva!
bravčové koleno na tmavom pive
zdroj: pixabay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.