Pečený hovädzí pupok na červenom víne

Pečený hovädzí pupok na červenom víne

Červené víno je skvelé na prípravu dokonalej marinády, pretože práve jeho kyslosť pomáha mäso zjemniť a dodáva mu veľa chuti. Olivový olej v marináde pre zmenu udržuje mäso vláčne a šťavnaté.

Ingrediencie

  • cca 1 kg hovädzieho pupka (flank steak)

Na marinádu

  • 1 šálka červeného vína Cabernet
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 nahrubo nasekané šalotky
  • šťava z 1 citróna
  • 1 lyžica nasekaného rozmarínu
  • 1 lyžica nasekaného tymiánu
  • soľ a korenie podľa chuti

Na zemiaky

  • 700 g zemiakov
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia

Postup

Flank Steak

  1. Vložte mäso do vrecka a pridajte červené víno, olivový olej, citrónovú šťavu, nahrubo nasekanú šalotku, bylinky, soľ a korenie.
  2. Uzavrite vrecko a jemne ho pretrepte, aby sa všetky ingrediencie dobre premiešali.
  3. Schovajte do chladničky aspoň na 6 hodín, ideálne však cez noc.
  4. Hneď ako je mäso namarinované, vyložte plech papierom na pečenie.
  5. Pomocou klieští vyberte flank steak z vrecka, jemne z neho zotrite prebytočnú marinádu a položte ho na plech.
  6. Mäso potrite olejom, okoreňte az oboch strán prudko opečte, potom potrite pripravenou marinádou a vložte do rúry vyhriatej na 65 – 70 ° C a dopečte tak, aby bolo mäso na reze šťavnaté, ružové, nie úplne prepečené.
  7. Hotový flank steak vyberte z rúry, zabaľte ho do alobalu a pred servírovaním ho nechajte 10 minút odpočívať.
  8. Potom mäso nakrájajte ostrým nožom pod 45° uhlom naprieč na tenké plátky a podávajte s pečenými zemiakmi a zelenou zeleninou.

Pečené zemiaky

  1. Zemiaky umyte, nakrájajte na polovice a vložte do veľkej misy.
  2. Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte.
  3. Zemiaky rovnomerne rozložte na plech a pečte v rúre pri teplote 200 ° C po dobu 20 – 25 minút.
Pečený hovädzí flank steak na víne s tymianom a zemiakmi
www.krollskorner.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.