Hovädzie flank steak na grile

Hovädzie flank steak na grile

Vyskúšajte jeho jedinečnú úpravu s balzamikovým octom.

Ingrediencie

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • 1/2 lyžičky listov tymiánu
  • hovädzí pupok (flank steak) s hmotnosťou cca 1,1 kg
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti

Postup

  1. Rozmixujte ocot, olej, cesnak a tymián v hladkej pyré.
  2. Vložte steak do veľkej sklenenej alebo keramickej misky, zalejte ho vzniknutou marinádou a nechajte 5 minút odležať.
  3. Zahrejte grilovaciu panvicu.
  4. Steak dochuťte soľou a korením.
  5. Grilujte na miernom plameni asi 8 minút z každej strany, kým nedosiahne strednú teplotu.
  6. Vyberte steak z panvice a nechajte 10 minút odležať.
  7. Steak nakrájajte a ihneď podávajte.
Grilovaný hovädzí flank steak na bielom tanieri
www.foodandwine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.