Guláš si našiel svojich fanúšikov po celom svete a má to svoj dôvod. Uvarte si jeho luxusnú verziu s mäsom z hovädzieho pupka.
Ingrediencie
- 4 lyžice rastlinného oleja
- 600 g hovädzí pupok (flank steak) nakrájaný na väčšie kusy
- 2 nasekané cibule
- 4 mrkvy nakrájané na tenké plátky
- 2 červené papriky nakrájané na tenké plátky
- 2 šálky červeného vína
- 2 šálky konzervovaných paradajok
- 4 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 4 stredne veľké zemiaky
- soľ
- korenie
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička rasce
- čerstvá petržlenová vňať
- jogurt (na servírovanie)
Postup
- Rozpáľte na panvici olej, pridajte nakrájané hovädzie mäso, prikryte ho pokrievkou a varte 20 minút.
- Pridajte cibuľu, mrkvu a papriku.
- Prilejte červené víno a priveďte ho do varu.
- Zakryte vekom a varte 15 minút.
- Pridajte konzervované paradajky a cesnak a 1 – 2 minúty miešajte.
- Nakoniec do omáčky vložte zemiaky a dochuťte soľou, korením, paprikou a rascou.
- Zakryte vekom a varte 20 minút.
- Pokrm servírujeme s petržlenovou vňaťou a jogurtom!