Flank steak s hubovou omáčkou

Flank steak s hubovou omáčkou

Tento moderný recept na hovädzí pupok predstavuje jednoduchý a delikátny spôsob…a hubová omáčka k nemu je jednoducho povedané úplne božská!

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • cca 0,5 kg hovädziu pupku (flank steak)
  • 2 lyžice masla
  • 3 šálky húb nakrájaných na plátky
  • 1 celá šalotka nakrájaná na kocky
  • 1 strúčik prelisovaného cesnaku
  • 1 lyžica nasekaného rozmarínu
  • hovädzie vývar

Postup

  1. Na panvici rozohrejte lyžicu oleja.
  2. Pridajte hovädzie mäso a opekajte z oboch strán, kým mäso nebude správne opečené. Na úpravu medium to bude trvať cca 10 minút.
  3. Vyberte mäso z panvice.
  4. Na panvici zohrejte 1 lyžicu masla a zvyšný olej.
  5. Pridajte huby a za občasného miešania varte 5 minút alebo do mäkka.
  6. Pridajte šalotku, cesnak a rozmarín a miešajte po dobu 30 sekúnd.
  7. Primiešajte hovädzí vývar a zvyšné maslo a varte, kým sa maslo nerozpustí.
  8. Hovädzie mäso nakrájajte naprieč na tenké plátky.
  9. Podávajte s hubovou omáčkou.
Hovädzie flank steak s hubovou omáčkou
www.seriouseats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.