Máte radi omáčky? Tak určite vyskúšajte netradičnú kombináciu mrkvy a lahodnej smotanovej omáčky, ozvláštnenej jemnou vôňou klinčekov a čerstvých húb. Uvidíte, že tento recept na bravčové v mrkve a smotane si hneď zamilujete.
Ingrediencie
- 700 g bravčovej pečienky
- 3 – 4 mrkvy
- 500 ml smotany na šľahanie
- 200 g čerstvých húb (môžu byť aj šampiňóny)
- 3 šálky kuracieho vývaru
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL olivového oleja alebo masla
- približne pol šálky múky na zahustenie
- klinček
- soľ, korenie
- petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- V hrnci s olejom orestujte najemno nakrájaný cesnak a huby.
- Pridajte na kúsky nakrájané mäso a všetko spoločne restujte ešte niekoľko minút.
- Potom pridajte kurací vývar, nakrájanú mrkvu, soľ, korenie a cibuľu vcelku, do ktorej ste zapichali niekoľko kusov klinčekov.
- Dôkladne premiešajte a pomaly priveďte do varu.
- Hrniec zakryte pokrievkou a za občasného miešania varte po dobu 30 minút.
- Odstráňte z hrnca cibuľu s klinčekmi.
- Prilejte smotanu a podľa potreby zahustite múkou.
- Varte za stáleho miešania ďalších 5 minút.
- Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.
Vzhľadom k charakteru pokrmu odporúčame servírovať s žemľovou či karlovarskou knedľou.