Bravčové kocky v mrkve a smotanovej omáčke

Bravčové kocky v mrkve a smotanovej omáčke

Máte radi omáčky? Tak určite vyskúšajte netradičnú kombináciu mrkvy a lahodnej smotanovej omáčky, ozvláštnenej jemnou vôňou klinčekov a čerstvých húb. Uvidíte, že tento recept na bravčové v mrkve a smotane si hneď zamilujete.

Ingrediencie

  • 700 g bravčovej pečienky
  • 3 – 4 mrkvy
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 200 g čerstvých húb (môžu byť aj šampiňóny)
  • 3 šálky kuracieho vývaru
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL olivového oleja alebo masla
  • približne pol šálky múky na zahustenie
  • klinček
  • soľ, korenie
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. V hrnci s olejom orestujte najemno nakrájaný cesnak a huby.
  2. Pridajte na kúsky nakrájané mäso a všetko spoločne restujte ešte niekoľko minút.
  3. Potom pridajte kurací vývar, nakrájanú mrkvu, soľ, korenie a cibuľu vcelku, do ktorej ste zapichali niekoľko kusov klinčekov.
  4. Dôkladne premiešajte a pomaly priveďte do varu.
  5. Hrniec zakryte pokrievkou a za občasného miešania varte po dobu 30 minút.
  6. Odstráňte z hrnca cibuľu s klinčekmi.
  7. Prilejte smotanu a podľa potreby zahustite múkou.
  8. Varte za stáleho miešania ďalších 5 minút.
  9. Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.

Vzhľadom k charakteru pokrmu odporúčame servírovať s žemľovou či karlovarskou knedľou.

Bravčové kocky v mrkve a smotanovej omáčke
Zdroj: bettycrocker.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.