Bravčové plátky na mrkve pečené v rúre

Bravčové plátky na mrkve pečené v rúre

V prípade, že chcete pri varení stráviť pri platni čo najmenej času, môžete bravčové v mrkve ľahko pripraviť aj v rúre. Bravčové plátky doplnené baby karotkami a ozdobené vetvičkami rozmarínu môžete podávať aj ako chutnú večeru v prípade, že máte hostí.

Ingrediencie

  • 700 g mäsa (bravčová pečienka)
  • 4 mrkvy, prípadne 12 baby karotek (v tomto prípade ich nebudete musieť krájať)
  • 1 cibuľa
  • olivový olej
  • sušený cesnak
  • sušený rozmarín
  • soľ, korenie
  • niekoľko vetvička rozmarínu na ozdobu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Bravčovú pečienku potrite olivovým olejom a okoreňte sušeným rozmarínom, korením a soľou.
  3. Umiestnite mäso do stredu olejom vymasteného pekáča.
  4. Okolo pečienka rozmiestnite na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a mrkvu, okorenené sušeným cesnakom, rozmarínom, soľou a pokvapkané trochou olivového oleja.
  5. Pekáč s mäsom a zeleninou vložte do rúry a pečte približne hodinu až hodinu a pol, kým zelenina nebude mäkká.
  6. Vyberte pekáč z rúry, zakryte fóliou a nechajte 10 minút odstáť.

Plátky bravčového mäsa ozdobené vetvičkami rozmarínu podávame v ideálnom prípade so šťouchanými zemiakmi.

Bravčové plátky na mrkve s rozmarínom
Zdroj: bettycrocker.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.