Pokiaľ na túto tortu máte chuť, ale chcete si ju trochu odľahčiť, potom je tento recept tým pravým pre vás. Navyše je úplne vegánsky, teda bez mliečnych výrobkov a vajec.
Ingrediencie na korpus
- 100g vegánskeho masla (napr. ghí alebo kokosové maslo)
- 90g cukru
- 1 roztlačený banán
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 240g hladkej múky
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 30g kakaového prášku
- 150ml rastlinného mlieka (mandľové, sójové – podľa chuti)
- Štipka soli
Ingrediencie na náplň
- 450ml rastlinnej smotany na šľahanie (2 hrnčeky)
- 400g sójového tvarohu
- 2 lyžice práškového cukru
- 3 banány (rozpolené pozdĺžne)
- 150g čerstvých alebo mrazených malín
Postup
- Predhrejte si rúru na 180 ° C a vymažte si tortovú formu alebo vyložte papierom na pečenie.
- Utrite vegánske maslo s cukrom a roztlačeným banánom alebo rozmixujte.
- V mise zmiešajte múku, kukuričný škrob, kakao a soľ. Pridajte smotanu, maslovú zmes, mlieko a postupne vmiešajte prášok do pečiva. V prípade potreby pridajte viac mlieka.
- Cesto rozprestrite do formy a pečte asi 30 minút, kým z torty nevytiahnete čistú špajľu. Korpus nechajte vychladnúť.
- Ušľahajte šľahačku, pridajte práškový cukor, tvaroh, vanilku a pokračujte v šľahaní, kým zmes nebude tuhá.
- Nastrúhajte si čokoládu a vmiešajte do krému. Potom dajte vychladiť do chladničky pokiaľ nevychladne korpus.
- Vychladnutý korpus v strede opatrne vydlabajte, pričom ponechajte 1 cm dna a 1,5 cm okraja.
- Vydlabané kusy si rozdrobte na malé kúsky a odložte bokom.
- Rozpolené banány rozložte na vydlabané dno korpusu a rozprestrite maliny.
- Potom naneste hotový a vychladnutý krém a vytvoríte tak kopček. Krém potom prekryjete rozdrobeným korpusom a jemne ich pritlačte.
- Pred podávaním nechajte koláč aspoň 2 hodiny vychladiť v chladničke.