Francúzske ratatouille zapečené v rúre

Francúzske ratatouille zapečené v rúre

Vyskúšajte tiež zdravé zapečené ratatouille, ktoré môžete nakoniec zasypať bylinkovým pestom alebo napríklad kozím syrom.

Ingrediencie

  • 450g baklažánu
  • 2 malé cukety, nakrájané na polkruhy
  • 1 červená alebo oranžová paprika, nakrájaná na veľké kúsky
  • 1 malá červená cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 4 cherry paradajky, nakrájané na plátky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1,5 lyžičky soli
  • 2 lyžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • 250 ml konzervovaného paradajkového pretlaku alebo pasírovaných paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 1/2 lyžičky mletého korenia
  • 75g mäkkého kozieho syra (podľa chuti)
  • 2 lyžice bazalkového pesta (podľa chuti)

Postup

  • Predhrejte si rúru na 190°C.
  • Baklažán ošúpte, alebo ponechajte, orežte štipku a nakrájajte na kocky. Cuketu nakrájajte na plátky.
  • Vložte baklažán do veľkej misy s cuketou, paprikou a cibuľou. Pokvapkajte olivovým olejom, 1 čajovou lyžičkou soli, nasekaným tymiánom a premiešajte.
  • Nalejte paradajkový pretlak do pekáča alebo zapekacej misy a zmiešajte ho s 1/2 lyžičky soli, cesnakom, korením a rozotrite aj po stranách pekáča.
  • Potom na pretlaku rozprestrite nakrájanú zeleninu, navrch položte cherry paradajky a pečte po dobu 30-35 minút.
  • Hotové ratatouille posypte kozím syrom a pokvapkáme pestom.
Zapečený francúzsky guláš s kozím syrom
Zdroj: familystylefood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.