Ázijské rezance s krevetami a arašidovou omáčkou

Ázijské rezance s krevetami a arašidovou omáčkou

Pripravte si neobyčajné a trochu odlišné Pad Thai s krevetami, ktoré zjemníte vďaka arašidovej omáčke a sú úplne jednoduché na prípravu.

Ingrediencie na Pad Thai

  • 250g surových kreviet, olúpaných, pozdĺžne rozdelených na polovicu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 250g plochých ryžových rezancov
  • 6 nasekaných jarných cibuliek (rozdeľte si zelenú a bielu časť)
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 polievková lyžica jemne nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1 lyžička chilli pasta (podľa chuti)
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 vajce
  • 1 hrnček fazuľových klíčkov (podľa chuti aj viac)
  • Nadrvené nesolené arašidy (podľa chuti)
  • Limetka (podľa chuti)

Ingrediencie na arašidovú omáčku

  • 1/4 hrnčeka kuracieho vývaru alebo vody
  • 3 lyžice ryžového octu
  • 3 lyžice arašidového masla
  • 2 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice limetkovej šťavy
  • 1 polievková lyžica rybej omáčky

Postup

  • V miske zmiešajte všetky ingrediencie na arašidovú omáčku a dajte bokom.
  • V ďalšej miske si zmiešajte krevety so sójovou omáčkou.
  • Do veľkej misy s vriacou vodou ponorte ryžové rezance na 10 minút. Potom ich sceďte a dajte bokom.
  • Vo woku alebo na veľkej panvici nechajte na oleji zmäknúť bielu časť jarnej cibuľky, cesnak a zázvor.
  • Pridajte omáčku z arašidového masla, rozmiešané vajcia, zmes kreviet a rezance.
  • Zmiešajte a varte 3 minúty za stáleho miešania, kým krevety nebudú uvarené a omáčka sa nevsiakne do rezancov.
  • Dochuťte, v prípade potreby môžete do omáčky pridať trochu kuracieho vývaru.
  • Ihneď podávajte posypané fazuľovými klíčkami, zelenými kúskami jasnej cibuľky, arašidy a ozdobte limetkou.
Krevetové rezance s koriandrom
Zdroj: ricardocuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.