Zemiaky s údeným mäsom

Zemiaky s údeným mäsom

Údené mäso milujeme hlavne so zemiakovou kašou alebo si ho dáme napríklad so šošovkou, ale v takom zemiaku nie je vôbec zlé.

Ingrediencie

  • 1 kg surových zemiakov
  • 4 vajcia
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa potreby
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 2 lyžice majoránky
  • 3 lyžičky sušeného cesnaku
  • Hladká múka (podľa vodnatosti zemiakov)
  • Údené mäso

Postup

  1. Zemiaky olúpeme, nastrúhame, pridáme vajcia, osolíme, okoreníme, zasypeme majoránom, cesnakom a premiešame. Premiešame a začneme postupne prisypávať múku, až nám vznikne cesto, ktoré bude mať konzistenciu asi ako na palacinky. Nezabúdajte miešať, nech sa vám v ňom neutvoria hrudky.
  2. Údené mäso nakrájajte na čo najtenšie plátky (čím tenšie, tým lepšie). Na rozpálený olej do panvice nalejeme trochu cesta, panvicou trochu zakrútime, aby sa roztieklo na väčšiu plochu, na cesto položíme plátok údeného a zalejeme ďalším cestom.
  3. Stačí len slabá vrstva, ale toľko, aby bolo údené mäso úplne zakryté. Osmažíme z oboch strán dozlatista a servírujeme. Kto chce, môže pridať nasekané jarné cibuľky alebo pažítku na ozdobu.
Vyprážané zemiakové kúsky s mäsom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.