Šampiňóny s náplňou mletého mäsa

Šampiňóny s náplňou mletého mäsa

Jednoduché predjedlo na párty nabité všetkými príchuťami vašej obľúbenej talianskej mäsovej omáčky v jednom.

Ingrediencie

  • 900 g šampiňónov
  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 strúčik cesnaku, mletý
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky korenia
  • 1 čajová lyžička talianskeho korenia
  • štipka vločiek chilli korenie
  • 1 a 1/2 šálky paradajkovej omáčky
  • 1 šálka nastrúhaného syra mozzarella
  • 1/4 šálky strúhaného syra parmezánu

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Huby opláchnite a zbavte nožičiek. Čiapočky vyskladajte na plech, aby sa dali neskôr plniť.
  • Na veľkej panvici rovnomerne osmažte mleté mäso, kým nie je hnedé.
  • Pridajte cesnak, soľ, korenie, talianske korenie a vločky z čili korenia, dôkladne zamiešajte a opekajte ďalšie 1 až 2 minúty.
  • Následne pridáme paradajkovú omáčku a necháme dusiť po dobu 15 až 20 minút, alebo pokiaľ nie je zmes veľmi hustá a prebytočná voda nie je odparená.
  • V prípade potreby dochuťte soľou alebo korením.
  • Keď je mäsová zmes hotová, naplňte jej hubové čiapočky.
  • Mäsovú zmes v hubách následne posypte mozzarellou a parmezánom.
  • Pečte pri teplote 150 ° C počas 20 až 25 minút, alebo kým nebudú huby mäkké a syr nebude zlatohnedý.
zapečené plnené šampiňóny s mäsom
zdroj: cupcakesandkalechips.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.