Vytvorte lahodný kurací pokrm v pomalom hrnci. Tento recept je nenáročný ako na ingrediencie a prípravu, tak na jeho zhotovenie. Nechajte si chutiť!
Ingrediencie
- 1 cibuľa, nasekaná
- 1 a 1/2 šálky nakrájanej mrkvy na kolieska
- 1 a 1/2 šálky nakrájaného zeleru
- 1/4 šálky nasekané čerstvé petržlenu
- 1 čajová lyžička korenia červenej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1 čajová lyžička soli a korenia
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 2 šálky smotany na varenie
- 1 až 3 vykostené kuracie prsia bez kože
- 1 a 1/2 šálky mrazeného hrášku
- 1 šálka kukurice
Postup
- Do multifunkčného hrnca vložte cibuľu, zeler, petržlen, papriku, oregano, soľ, korenie, kurací vývar a smotanu na varenie.
- Následne všetko poriadne premiešajte.
- Kuracie prsia vložte do zmesi a prekryte ich zmesou zo zeleniny a tekutín.
- Hrniec zaklopte a varte na nízkej teplote po dobu 8 hodín.
- Tridsať minút pred koncom doby varenia odstráňte kuracie prsia a roztrhajte pomocou dvoch vidličiek.
- Natrhané kura vráťte späť do multifunkčného hrnca.
- Následne pridajte hrášok a kukuricu. Zamiešajte a nechajte varenie dokončiť.
- Podávajte s pečivom.