Toto pomaly varené rizoto sa vám bude rozplývať na jazyku. Môžete ho podávať buď ako hlavný chod alebo ako prílohu. Je to len na vás!
Ingrediencie
- 1 a 1/4 šálky ryže
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 malá cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 čajová lyžička sušenej šalvie
- 1 čajová lyžička soli
- 1/4 čajovej lyžičky korenia
- hrsť syra Gorgonzola
- hrsť parmezánu
- 2 lyžice masla
- nasekané čerstvé bylinky
Postup
- Do multifunkčného hrnca nasypte ryžu a pokvapkajte olivovým olejom.
- Pridajte zeleninový vývar, cibuľu, cesnak, šalviu, soľ a korenie. Poriadne premiešajte.
- Hrniec zakryte a varte pri vysokej teplote po dobu 2 až 3 hodiny.
- Ku koncu varenia pridajte do hrnca syry a maslo a premiešajte.
- Nechajte pár minút odpočinúť, kým sa syry a maslo nerozpustia.
- Podávajte s nasekanými čerstvými bylinkami.