Maslové rizoto z multifunkčného hrnca

Maslové rizoto z multifunkčného hrnca

Toto pomaly varené rizoto sa vám bude rozplývať na jazyku. Môžete ho podávať buď ako hlavný chod alebo ako prílohu. Je to len na vás!

Ingrediencie

  • 1 a 1/4 šálky ryže
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 malá cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 čajová lyžička sušenej šalvie
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/4 čajovej lyžičky korenia
  • hrsť syra Gorgonzola
  • hrsť parmezánu
  • 2 lyžice masla
  • nasekané čerstvé bylinky

Postup

  • Do multifunkčného hrnca nasypte ryžu a pokvapkajte olivovým olejom.
  • Pridajte zeleninový vývar, cibuľu, cesnak, šalviu, soľ a korenie. Poriadne premiešajte.
  • Hrniec zakryte a varte pri vysokej teplote po dobu 2 až 3 hodiny.
  • Ku koncu varenia pridajte do hrnca syry a maslo a premiešajte.
  • Nechajte pár minút odpočinúť, kým sa syry a maslo nerozpustia.
  • Podávajte s nasekanými čerstvými bylinkami.
maslové rizoto s bylinkami z hrnca
zdroj: slowcookergroungmet.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.