Boršč z multifunkčného hrnca

Boršč z multifunkčného hrnca

Boršč je výborná štýlová polievka plná chutí a vitamínov s jednoduchou prípravou. Vyskúšajte!

Ingrediencie

  • 500 g mäsa (hovädzie alebo bravčové)
  • 1/2 menšia hlávka kapusty (zelená)
  • 2 veľké červené repy
  • 2 veľké mrkvy
  • 2 veľké zemiaky
  • 2 väčšie strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • lyžice masla
  • rastlinný olej
  • 5 bobkových listov
  • 10 guličiek nového korenia
  • 10 guličiek čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica červenej papriky
  • 1 polievková lyžica rasce
  • 1 až 2 lyžice octu
  • kyslá smotana

Postup

  • Všetku koreňovú zeleninu (repa, zemiaky, mrkva, cibuľu) vrátane mäsa nakrájate na menšie kocky.
  • Kapustu nakrájate na tenké rezančeky.
  • V multifunkčnom hrnci si rozpáľte plátok masla s trochou oleja a opražte cibuľu a mäso po dobu 5 až 7 minút.
  • Akonáhle je mäso „zatiahnuté“, pridáte papriku, rascu, prelisovaný cesnak, zamiešate a ďalšiu minútu restujete.
  • Všetku nakrájanú zeleninu prisypte do hrnca a po dobu 5 minút sprudka restujete.
  • Všetko zalejete vodou, tak aby jej hladina bola cca 2 až 3 cm nad zeleninou.
  • Pridáte zvyšné korenie – bobkový list, nové korenie a korenie.
  • Zmes v hrnci privediete do varu na nízkej teplote a necháte mierne prebublávať po dobu 6 až 8 hodín.
  • Ak sa ponáhľate môžete variť na vyšší stupeň po dobu 90 minút.
  • Po uplynutí doby varenia vyberiete korenie a prisypete nakrájanú kapustu a 2 polievkové lyžice octu.
  • Varíte ďalšiu hodinu. Ak sa ponáhľate, varíte pri vyššom teplotnom stupni 20 minút.
  • Nakoniec dochutíte podľa potreby soľou, čiernym korením alebo octom.
  • Podávate s lyžicou kyslej smotany navrch.
boršč so smotanou z hrnca
zdroj: pixabay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.