Nie je nič lepšie ako kuracie sendvič so sladkými nakladanými paprikami. Pripravte si ich aj vy doma! Je to jednoduché, vynikajúce a je to skvelý spôsob, ako uskladniť prebytočné papriky.
Ingrediencie
- 3 červené papriky
- 3 žltej papriky
- extra panenský olivový olej
- 1 polievková lyžica morskej soli a ďalšie na posypanie paprík
- mleté korenie podľa chuti
- 1 polievková lyžica sušeného oregana
- ¾ šálky bieleho balzamikového octu
- ¾ šálky jablčného octu
- ¾ šálky vody
- 2 polievkové lyžice cukru
- 2 strúčiky cesnaku, olúpané a rozdrvené
- 6 guličiek korenia
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Cesnak a korenie rozdeľte do 2 pollitrových vysterilizovaných pohárov so širokým hrdlom.
- Dajte papriky na pekáč, potrite ich olivovým olejom a posypte soľou a korením.
- Pečte 40 minút av polovici pečenia ich otočte.
- Nechajte vychladnúť a potom ich nakrájajte a naložte do pohárov.
- Zmiešajte v mise octy, vodu, oregano a 1 polievkovú lyžicu soli.
- Papriky zalejte soľným roztokom a ponechajte pri tom nejaký priestor na uvoľnenie vzduchových bublín.
- Pevne prikryte pokrievkou.
- Nechajte vychladnúť, potom dajte do chladničky av prípade potreby vyberte a servírujte.
- Dobrú chuť!