Ochutnajte luxusnú omáčku z aromatických, sladkých paprík upečených v rúre, pečeného cesnaku, kešu orieškov a šalotky. Prekypuje chuťou vďaka pridaniu čerstvých lístkov bazalky a kvapky citrónovej šťavy.
Ingrediencie
- 4 červené papriky
- 2 lyžice olivového oleja
- 5 strúčikov cesnaku, olúpaných
- 1 veľká nakrájaná šalotka
- 1/4 šálky kešu orechov
- hrsť lístkov bazalky
- 500 g cestovín
- 1/2 hrnčeka zeleninového vývaru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C.
- Červenú papriku rozkrojte pozdĺžne napoly a odstráňte stonky, semienka a blany.
- Položte reznou stranou dole na plech a potrite olivovým olejom.
- Pečte v predhriatej rúre 25 minút.
- Na plech pridajte celé strúčiky cesnaku, nakrájanú šalotku a kešu oriešky.
- Pečte ďalších 10 minút.
- Akonáhle sú červené papriky opečené, vyberte plech z rúry a presuňte papriky do misy.
- Misu prikryte čistou utierkou a dajte bokom, kým papriky nevychladnú natoľko, aby sa s nimi dalo manipulovať.
- Po vychladnutí olúpte šupky a vyhoďte ich.
- Do mixéra pridajte opečenú červenú papriku, strúčiky cesnaku, šalotku, kešu oriešky, lístky bazalky, zeleninový vývar a citrónovú šťavu.
- Poriadne premixujte, kým vám nevznikne krémová omáčka.
- Medzitým priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou.
- Pridajte preferované cestoviny a varte podľa návodu na obale.
- Sceďte a dajte bokom.
- Rozmixovanú omáčku zahrejte v hrnci na strednej teplote.
- Zmiešajte s uvarenými cestovinami.
- Podávajte teplé.
- Posypte vegánskym alebo obyčajným parmezánom a vločkami červeného chilli.
- Užite si to!