Šalát z pečených paprík

Šalát z pečených paprík

Krásny a živý šalát z upečených paprík, restovanej cibule, pražených píniových orieškov a čerstvých byliniek sa skvele hodí ku grilovanému mäsu alebo ako náplň do sendvičov. Chutí výborne teplý aj studený av chladničke vydrží až týždeň!

Ingrediencie

  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na mesiačiky
  • 1 kg mixu červených a žltých paprík
  • 1 a ½ lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájaného na tenké plátky
  • 1 lyžička medu
  • hŕstka čerstvej bazalky
  • hŕstka čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie podľa chuti
  • šťava z ½ citróna
  • 2 lyžice píniových orieškov, pražených

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200˚C.
  2. Plech vyložte alobalom.
  3. Celé papriky položte na pripravený plech a pečte 25 minút, pričom v polovici pečenia papriky otočte.
  4. Vyberte papriky z rúry a vložte ich do misy.
  5. Prikryte ich natesno potravinárskou fóliou na asi 3 minúty (aby sa zaparili).
  6. Nechajte bokom, kým nebude vlažné.
  7. Papriky olúpte a nakrájajte na 5 cm prúžky.
  8. Papriky neoplachujte.
  9. Umiestnite ich do strednej misky, pridajte olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, bazalku, petržlenovú vňať, med, soľ a korenie.
  10. Premiešajte a dajte do chladničky.
  11. Medzitým na strednom plameni rozpáľte malú panvicu, pridajte píniové oriešky a za častého miešania opekajte dozlatista asi 4 minúty.
  12. Preložte orechy do malej misky, potom do rovnakej panvice pridajte olej a orestujte cibuľu, kým nebude voňavá a ľahko skaramelizovaná.
  13. Cibuľu pridajte k paprikám.
  14. Jemne premiešajte.
  15. Hotový šalát naložte do misy alebo rozdeľte do servírovacích misiek a posypte praženými píniovými orieškami.
Paprikový šalát s restovanou cibuľou, praženými píniovými orieškami a čerstvými bylinkami servírovaný na oválnom tanieri s vedľa položenými varičkami a miskou semienok.
www.dinewithjemutai.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.