Pečenie zemiakov v rúre chvíľu trvá, ale pokiaľ vás naháňa čas, môžete na ich prípravu pokojne použiť mikrovlnnú rúru a výsledok bude aj tak luxusný.
Ingrediencie
- 1 veľký zemiakov, umytý a vydrhnutý
- 1 lyžica oleja
- soľ, podľa chuti
- 2 plátky slaniny
- ¼ šálky strúhaného syra čedar
- kyslá smotana, na podávanie
- čerstvá pažítka, na podávanie
Postup
- Vidličkou prepichnite do zemiaka dierky, potom ju potrite olejom a soľou.
- Plátky slaniny položte na rovnaký tanier ako zemiaky, vložte do mikrovlnnej rúry na 7-9 minút, kým slanina nie je chrumkavá a zemiaky mäkké.
- Dávajte pozor, aby sa slanina nepripálila.
- Po vychladnutí slaninu rozdrobte.
- Zemiaku rozkrojte napoly a potom pomocou vidličky našuchorte vnútro.
- Navrch nasypte syr a potom dajte na ďalších 30 sekúnd do mikrovlnky.
- Ozdobte kyslú smotanu, kúsky drvenej slaniny a pažítkou.
- Užite si to!
Hľadáte aj ďalšie výborné krevetové recepty ? Poradíme vám, ako na nich!