Vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept na obed z cuketových rezancov, chrumkavého tofu, sójovej omáčky a arašidového oleja. Je úplne luxusné!
Ingrediencie
- 340 g extra pevného tofu
- 4–6 cukiet
- sezamové semienka a jarná cibuľka na ozdobenie
Na chilli sezamovú omáčku:
- 1/2 šálky arašidového masla
- 1/3 šálky sezamového oleja
- 1/3 šálky svetlej sójovej omáčky
- 1/4 šálky ryžového octu
- 2 lyžice chilli pasty (ako sambal oelek)
- 2 lyžice cukru
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1 kúsoček čerstvého zázvoru, olúpaný a nastrúhaný
Postup
- Všetky ingrediencie na omáčku pretrepte v pohári alebo ich vhoďte do kuchynského robota a premiešajte.
- Z tofu vytlačte prebytočnú vlhkosť.
- Nakrájajte ho na kúsky veľkosti sústa.
- Na nepriľnavej panvici rozohrejte trochu oleja.
- Pridajte tofu a za stáleho miešania opekajte do zlatista.
- Pridajte asi 1/2 šálky omáčky a varte, kým sa omáčka nezačne odparovať / absorbovať do tofu a nezhnedne na panvici.
- Opatrne obracajte a zoškrabujte opečené kúsky z dna.
- Pomocou spiralizéra si z cukiet urobte špirály a premiešajte s asi 1/4 šálky omáčky na porciu.
- Navrch dajte tofu, sezamové semienka a jarnú cibuľku.
- Ihneď podávajte.
Máme pre vás tiež najlepšie recepty na polievky s karfiolom . Inšpirujte sa, sú luxusné!