Špagety s cesnakom a olivovým olejom

Špagety s cesnakom a olivovým olejom

Tieto luxusné voňavé špagety patria medzi klasický taliansky pokrm, na ktorý potrebujete iba pár lacných ingrediencií, je jednoduchý na prípravu a máte ho hotový za 10 minút. Perfektný recept na rýchly obed bez mäsa!

Ingrediencie

  • 450 g špaget alebo iných dlhých cestovín
  • 1/2 šálky extra panenského olivového oleja
  • 4-5 strúčikov cesnaku, nakrájaných najemno
  • 1 lyžička sušených chilli vločiek alebo podľa chuti (alebo 3 čerstvé chilli papričky)
  • 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate, hrubo nasekané
  • 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu plus ďalší na servírovanie
  • soľ, podľa chuti

Postup

  1. Priveďte do varu hrniec s osolenou vodou a pridajte špagety.
  2. Varte do al dente.
  3. Zatiaľ čo sa špagety varí, pripravte si omáčku.
  4. Pokiaľ nepoužijete sušené chilli vločky, odstráňte z čerstvých chilli papričiek semienka a nasekajte nadrobno.
  5. Olúpte a nadrobno nakrájajte strúčiky cesnaku.
  6. Na panvici jemne rozohrejte olivový olej.
  7. Pridajte cesnak a chilli a restujte niekoľko minút domäkka, alebo kým cesnak nezíska svetlo zlatú farbu, ale pozor, aby sa nepripálil.
  8. Vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.
  9. Špagety sceďte „al dente“ a nechajte si 1/2 šálky vody z varenia nabok.
  10. Pridajte špagety na panvicu, dobre premiešajte, aby sa obalili olejom, pridajte trochu škrobovej vody z varenia, aby boli cestoviny vlhké a šťavnaté.
  11. Varte na strednom plameni 30 sekúnd, niekoľkokrát premiešajte.
  12. Posypte špagety nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.
  13. Užite si to!
Špagety posypané syrom a petržlenovou vňaťou servírované v hlbokom tanieri s vidličkou.
www.theclevermeal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.