Tieto luxusné voňavé špagety patria medzi klasický taliansky pokrm, na ktorý potrebujete iba pár lacných ingrediencií, je jednoduchý na prípravu a máte ho hotový za 10 minút. Perfektný recept na rýchly obed bez mäsa!
Ingrediencie
- 450 g špaget alebo iných dlhých cestovín
- 1/2 šálky extra panenského olivového oleja
- 4-5 strúčikov cesnaku, nakrájaných najemno
- 1 lyžička sušených chilli vločiek alebo podľa chuti (alebo 3 čerstvé chilli papričky)
- 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate, hrubo nasekané
- 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu plus ďalší na servírovanie
- soľ, podľa chuti
Postup
- Priveďte do varu hrniec s osolenou vodou a pridajte špagety.
- Varte do al dente.
- Zatiaľ čo sa špagety varí, pripravte si omáčku.
- Pokiaľ nepoužijete sušené chilli vločky, odstráňte z čerstvých chilli papričiek semienka a nasekajte nadrobno.
- Olúpte a nadrobno nakrájajte strúčiky cesnaku.
- Na panvici jemne rozohrejte olivový olej.
- Pridajte cesnak a chilli a restujte niekoľko minút domäkka, alebo kým cesnak nezíska svetlo zlatú farbu, ale pozor, aby sa nepripálil.
- Vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.
- Špagety sceďte „al dente“ a nechajte si 1/2 šálky vody z varenia nabok.
- Pridajte špagety na panvicu, dobre premiešajte, aby sa obalili olejom, pridajte trochu škrobovej vody z varenia, aby boli cestoviny vlhké a šťavnaté.
- Varte na strednom plameni 30 sekúnd, niekoľkokrát premiešajte.
- Posypte špagety nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.
- Užite si to!