Bravčové kúsky na cesnaku s fazuľkami

Bravčové kúsky na cesnaku s fazuľkami

Do 30 minút si môžete vykúzliť tento luxusný víkendový obed v podobe bravčových kúskov v maslovej cesnakovo-citrónovej omáčke so zelenými fazuľkami. Už nebudete chcieť nič iné!

Ingrediencie

  • 650 g bravčových kotliet, nakrájaných na 2,5 cm kocky
  • 1 lyžica zmesi cajunského korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/4 šálky masla
  • 1/4 šálky zeleninového vývaru
  • šťava z 1/2 citróna
  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 450 g zelených fazuliek, nakrájaných a blanšírovaných (ak sú tenké, nie je potrebné ich blanšírovať)
  • vločky červeného chilli (voliteľne)
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať, na ozdobu
  • plátky citróna, na ozdobu

Postup

  1. Na plytkom tanieri posypte bravčové kúsky cajunským korením a premiešajte, aby sa dobre obalili.
  2. Na panvici rozohrejte 2 lyžičky oleja na stredne vysokom plameni, kým nebude horúci.
  3. Bravčové kúsky opekajte po dávkach 2–3 minúty z každej strany, kým nebudú okraje chrumkavé a opečené, podľa potreby pridajte ďalší olej.
  4. Vyberte opečené kúsky z panvice a dajte bokom.
  5. Znížte teplotu na strednú.
  6. Pridajte maslo na panvicu a zahrievajte, kým sa nerozpustí.
  7. Nakrájaný cesnak orestujte, kým nebude voňavý (asi 30 sekúnd), pričom z panvice zoškrabte všetky zhnedlé kúsky.
  8. Polejte citrónovou šťavou a zeleninovým vývarom.
  9. Do panvice vhoďte blanšírované zelené fazuľky a pridajte citrónovo-máslovú omáčku.
  10. Zelené fazuľky varte 3–4 minúty a pravidelne ich obracajte pomocou klieští.
  11. Uvarené zelené fazuľky zatlačte ku kraju a bravčové kúsky vráťte do panvice.
  12. Premiešajte ich s cesnakovo-máslovou omáčkou, aby sa rovnomerne obalili.
  13. Podávajte mäso a fazuľku s plátkami citróna, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou a vločkami červeného chilli, ak chcete.
  14. Dobrú chuť!
Bravčové mäso v maslovej cesnakovo-citrónovej omáčke so zelenými fazuľkami servírované v panvici.
www.eatwell101.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.