Do 30 minút si môžete vykúzliť tento luxusný víkendový obed v podobe bravčových kúskov v maslovej cesnakovo-citrónovej omáčke so zelenými fazuľkami. Už nebudete chcieť nič iné!
Ingrediencie
- 650 g bravčových kotliet, nakrájaných na 2,5 cm kocky
- 1 lyžica zmesi cajunského korenia
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/4 šálky masla
- 1/4 šálky zeleninového vývaru
- šťava z 1/2 citróna
- 4 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 450 g zelených fazuliek, nakrájaných a blanšírovaných (ak sú tenké, nie je potrebné ich blanšírovať)
- vločky červeného chilli (voliteľne)
- čerstvá nasekaná petržlenová vňať, na ozdobu
- plátky citróna, na ozdobu
Postup
- Na plytkom tanieri posypte bravčové kúsky cajunským korením a premiešajte, aby sa dobre obalili.
- Na panvici rozohrejte 2 lyžičky oleja na stredne vysokom plameni, kým nebude horúci.
- Bravčové kúsky opekajte po dávkach 2–3 minúty z každej strany, kým nebudú okraje chrumkavé a opečené, podľa potreby pridajte ďalší olej.
- Vyberte opečené kúsky z panvice a dajte bokom.
- Znížte teplotu na strednú.
- Pridajte maslo na panvicu a zahrievajte, kým sa nerozpustí.
- Nakrájaný cesnak orestujte, kým nebude voňavý (asi 30 sekúnd), pričom z panvice zoškrabte všetky zhnedlé kúsky.
- Polejte citrónovou šťavou a zeleninovým vývarom.
- Do panvice vhoďte blanšírované zelené fazuľky a pridajte citrónovo-máslovú omáčku.
- Zelené fazuľky varte 3–4 minúty a pravidelne ich obracajte pomocou klieští.
- Uvarené zelené fazuľky zatlačte ku kraju a bravčové kúsky vráťte do panvice.
- Premiešajte ich s cesnakovo-máslovou omáčkou, aby sa rovnomerne obalili.
- Podávajte mäso a fazuľku s plátkami citróna, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou a vločkami červeného chilli, ak chcete.
- Dobrú chuť!