Torta z čokoládovej peny

Torta z čokoládovej peny

Nebesky jemný dezert, ktorý sa skutočne rozplýva na jazyku.

Ingrediencie

  • 200 g čokoládových venčekov
  • 60 g masla
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 200 g kvalitnej horkej čokolády
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • ovocie na ozdobu

Postup

  • Venčeky rozdrvte v mixéri.
  • Pridajte zmäknuté maslo a znova rozmixujte, zmes by mala pripomínať mokrý piesok.
  • Preložte do tortovej formy a udusajte rovnomerne po celom dne.
  • Dajte stuhnúť do chladničky a pripravte si čokoládovú penu.
  • Vo vodnom kúpeli rozpustite oba druhy čokolády.
  • Elektrickým šľahačom vyšľahajte smotanu do tuha.
  • Opatrne a po častiach pridávajte tekutú čokoládu a stierkou ju vmiešajte do šľahačky.
  • Krém rozotrite na sušienkový korpus a nechajte stuhnúť v chladničke 3 – 6 hodín, ideálne cez noc.
  • Ozdobte po okraji šľahačkou a čerstvým ovocím.
Jeden kúsok nepečenej torty z čokoládovej peny, ozdobenej šľahačkou a malinou
Zdroj: sweetestmenu.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.