Jahodová nepečená torta

Jahodová nepečená torta

Hľadáte ľahký dezert plný sviežej chuti? Skúste túto ovocnú nepečenú tortu s jahodami – stopercentne si ju zamilujete.

Ovocie môžete použiť čerstvé alebo mrazené, namiesto jahôd sa skvele hodia aj čučoriedky, maliny alebo lesná zmes.

Ingrediencie

  • 250 g čokoládových venčekov
  • 90 g masla
  • 250 g jahôd
  • 150 g cukru
  • 3 g agaru
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 500 g tvarohu
  • 2 balíčky/ 100 g želatínového stužovača

Postup

  • Venčeky rozmixujte do jemných omrviniek.
  • Zmiešajte s rozpusteným maslom a utlačte na dno tortovej formy.
  • Dajte stuhnúť do chladničky.
  • Jahody dajte do menšieho hrnca s 1/3 cukru a agarom.
  • Za občasného miešania priveďte do varu.
  • Odstavte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Smotanu ušľahajte do tuha.
  • Pridajte tvaroh, zvyšný cukor a opatrne premiešajte.
  • Stužovač pripravte podľa návodu na obale s vmiešajte do krému.
  • Vychladnuté jahody s cukrom rozmixujte do hladka a zmiešajte s krémom.
  • Naneste na korpus a dajte stuhnúť do chladničky minimálne na 2 hodiny.
  • Ozdobte čerstvými jahodami.
Porcie jahodovej torty so šľahačkovou pusinkou a čerstvou jahodou na tanieriku s vidličkou
Zdroj: allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.