Hľadáte ľahký dezert plný sviežej chuti? Skúste túto ovocnú nepečenú tortu s jahodami – stopercentne si ju zamilujete.
Ovocie môžete použiť čerstvé alebo mrazené, namiesto jahôd sa skvele hodia aj čučoriedky, maliny alebo lesná zmes.
Ingrediencie
- 250 g čokoládových venčekov
- 90 g masla
- 250 g jahôd
- 150 g cukru
- 3 g agaru
- 250 g smotany na šľahanie
- 500 g tvarohu
- 2 balíčky/ 100 g želatínového stužovača
Postup
- Venčeky rozmixujte do jemných omrviniek.
- Zmiešajte s rozpusteným maslom a utlačte na dno tortovej formy.
- Dajte stuhnúť do chladničky.
- Jahody dajte do menšieho hrnca s 1/3 cukru a agarom.
- Za občasného miešania priveďte do varu.
- Odstavte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
- Smotanu ušľahajte do tuha.
- Pridajte tvaroh, zvyšný cukor a opatrne premiešajte.
- Stužovač pripravte podľa návodu na obale s vmiešajte do krému.
- Vychladnuté jahody s cukrom rozmixujte do hladka a zmiešajte s krémom.
- Naneste na korpus a dajte stuhnúť do chladničky minimálne na 2 hodiny.
- Ozdobte čerstvými jahodami.