Zeleninové vňate nemusíte vyhadzovať! Aj z nich je možné pripraviť skvelé pesto. Okrem mrkvovej skúste napríklad petržlenovú vňať, listy z červenej repy alebo kel.
Ingrediencie
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- vňať z dvoch menších zväzkov mrkvy
- 50 g čerstvej mäty
- 60 g vlašských orechov
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ
- korenie
Postup
- Mrkvovú vňať dajte do hrnca s vodou a priveďte do varu.
- Varte asi tri minúty, vňať získa jasne zelenú farbu.
- Potom sceďte a listy ihneď schlaďte pod ľadovou vodou.
- Znovu sceďte, vytlačte prebytočnú vodu a dajte vňať do mixéra.
- Pridajte všetky ostatné ingrediencie a rozmixujte.
- Podľa potreby dochuťte soľou a korením a citrónovou šťavou.
- Uchovávajte v chladničke v uzatvárateľnej nádobe alebo pohári.