Babičkin pečený čaj z jabĺk

Babičkin pečený čaj z jabĺk

Tradičný recept našich predkov. Využite lokálne a ľahko dostupné ovocie a pripravte si „tekutý štrúdľu“ na celú zimu.

Ingrediencie

  • 0,5 kg jabĺk
  • 0,5 kg hrušiek
  • 1 citrón
  • 400 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 10 klinčekov
  • 5 hviezdičiek badiánu
  • 2 dcl rumu
  • 1 lyžica hrozienok

Postup

  • Citrón zbavte kôry.
  • Jablká a hrušky umyte a vykrájajte im jadrovníky.
  • Ovocie nakrájajte na malé kúsky.
  • Rúru rozohrejte na 180 °.
  • Ovocie rozložte na plech, zasypte korením, podlejte rumom a premiešajte.
  • Pečte 30 minút, občas premiešajte.
  • Po upečení zmes rozdeľte do čistých uzatvárateľných pohárov, nechajte vychladnúť a uchovávajte v chladničke.
  • Na jednu porciu z pohárov odoberte do hrnčeka 2-3 lyžičky zmesi a zalejte horúcou vodou.
Ozdobené poháre s pečeným čajom
Zdroj: pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.