Poznáte nápoj zvaný chai latté? Korenie, ktoré mu dáva typickú a nezameniteľnú chuť sa výborne hodí aj na domáci pečený čaj! Vyskúšajte tento netradičný recept!
Ingrediencie
- 300 g čerešní čerstvých alebo mrazených
- 600 g čerstvých alebo mrazených jahôd
- 1 kaki
- 1/2 citróna
- 300 g trstinového cukru
- lyžička korenia chai latté ( zmes badiánu, kardamómu, škorice, vanilky, klinčekov a muškátového orieška)
Postup
- Jahody pokrájajte na polovičky, kaki na kúsky, citrón zbavte kôry a rozkrájajte na polkolieska.
- Rúru rozohrejte na 200 °.
- Ovocie dajte do plechu, alebo zapekacej misky, zasypte korením a cukrom a premiešajte.
- Podlejte vodou a dajte piecť na 20 – 30 minút, občas premiešajte.
- Po upečení preložte zmes do pohárov s viečkom a uchovávajte v chladničke.