Zo sliviek sa vďaka ich chuti dá urobiť výborný čaj bez toho, aby bolo treba dopĺňať ich ďalším ovocím.
Pokiaľ vás ale predsa len láka vyskúšať nejakú zaujímavú kombináciu, odporúčame tento recept na slivkový pečený čaj s rakytníkom.
Ingrediencie
- 1 kg sliviek
- 250 g rakytníka
- 250 g cukru
- pol lyžičky škorice
- 2 lyžice sušených brusníc
Postup
- Slivky umyte, vykôstkujte a rozkrájajte na kúsky, rakytník umyte.
- Ovocie rozložte na plech, posypte cukrom a škoricou, zamiešajte a zľahka podlejte vodou.
- Pečte 30 minút v rúre vyhriatej na 200 °, v priebehu pečenia ovocia priebežne kontrolujte a premiešavajte.
- Po vybratí z rúry rozdeľte zmes vrátane tekutiny do uzatvárateľných pohárov s viečkom, nechajte vychladnú, zatvorte, otočte hore dnom a uchovávajte v chladničke.
- Na prípravu 250 ml čaju zalejte vriacou vodou 3-4 lyžičky čajovej zmesi.
