Divoký pečený čaj

Divoký pečený čaj

Pripravte si nápoj z darov lesa. Sú plné vitamínov, antioxidantov, pomáhajú posilňovať imunitu, predchádzať nádorovým ochoreniam, zatočia s horúčkou aj s prechladnutím a navyše chutia úžasne.

Ingrediencie

  • 300 g malín
  • 300 g černíc
  • 300 g čučoriedok
  • 100 g šípok
  • 100 g arónie
  • 1 lyžica goji
  • ½ lyžičky škorice
  • 1 vanilkový struk
  • 6 klinčekov
  • 2 dcl slivovice
  • 500 g cukru

Postup

  • Pripravte si čisté uzatvárateľné poháre s viečkom, vypláchnite ich, viečko umyte a nechajte vyschnúť.
  • Očistené ovocie rozprestrite na plech alebo na dno zapekacej misy.
  • Zasypte korením a cukrom a premiešajte.
  • Podlejte slivovicou a trochou vody.
  • Pečte v rúre vyhranej na 200 ° po dobu 20 – 30 minút.
  • Počas pečenia občas premiešajte.
  • Hotový pečený čaj nalejte do pripravených pohárov, zatvorte a uchovávajte na chladnom a tmavom mieste.
Lesné ovocie pečené v zapekacej miske
Zdroj: allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.