Pravá španielska paella s morskými plodmi

Pravá španielska paella s morskými plodmi

Čo tak urobiť si doma španielsky večer? Pripravte si toto ľahké ale výživné jedlo, ktoré má na stoloch pyrenejského polostrova svoje čestné miesto, otvorte si fľašu vína, opečte čerstvú bagetku a premeňte všedný deň na niečo neobyčajné.

Ingrediencie

  • 250 g zmesi morských plodov
  • 150 g kuracích prsných rezňov
  • 800 ml kuracieho vývaru
  • 150 g salámy chorizo
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400 g ryže Arborio
  • 1 lyžička korenia sladká paprika
  • 200 g mrazeného hrášku
  • štipka šafranu
  • čerstvá petržlen
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • 2 citróny

Postup

  • Kuracie rezne umyte a pokrájajte na kocky.
  • Vo veľkej panvici rozpáľte trochu olivového oleja a sprudka na ňom opečte kuracie mäso.
  • Vyberte a dajte bokom.
  • Do panvice vložte nakrájané chorizo a opäť pár minút opečte.
  • Vyberte, dajte k mäsu a do panvice vložte zmes morských plodov.
  • Orestujte a preložte ju z panvice k mäsu a chorizu.
  • Do panvice prilejte trochu olivového oleja a rozohrejte.
  • Vložte nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku, opekajte 2 minúty a pridajte nadrobno nasekaný cesnak.
  • Premiešajte a pridajte surovú ryžu.
  • Pár minút opekajte a potom zalejte kuracím vývarom.
  • Osoľte, okoreňte a pridajte korenie.
  • Vložte opečené kuracie mäso, salámu, morské plody a priveďte do varu.
  • Pridajte konzervované paradajky a varte na miernom plameni 15 – 20 minút, kým ryža nezmäkne.
  • Dochuťte soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
  • Podávajte s kúskami citróna a posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Paella v panvici s mušľami, krevetami a zeleninou ozdobená kúskami citrónov
Zdroj: jocooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.