Čo tak urobiť si doma španielsky večer? Pripravte si toto ľahké ale výživné jedlo, ktoré má na stoloch pyrenejského polostrova svoje čestné miesto, otvorte si fľašu vína, opečte čerstvú bagetku a premeňte všedný deň na niečo neobyčajné.
Ingrediencie
- 250 g zmesi morských plodov
- 150 g kuracích prsných rezňov
- 800 ml kuracieho vývaru
- 150 g salámy chorizo
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 g ryže Arborio
- 1 lyžička korenia sladká paprika
- 200 g mrazeného hrášku
- štipka šafranu
- čerstvá petržlen
- soľ
- korenie
- olivový olej
- citrónová šťava
- 2 citróny
Postup
- Kuracie rezne umyte a pokrájajte na kocky.
- Vo veľkej panvici rozpáľte trochu olivového oleja a sprudka na ňom opečte kuracie mäso.
- Vyberte a dajte bokom.
- Do panvice vložte nakrájané chorizo a opäť pár minút opečte.
- Vyberte, dajte k mäsu a do panvice vložte zmes morských plodov.
- Orestujte a preložte ju z panvice k mäsu a chorizu.
- Do panvice prilejte trochu olivového oleja a rozohrejte.
- Vložte nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku, opekajte 2 minúty a pridajte nadrobno nasekaný cesnak.
- Premiešajte a pridajte surovú ryžu.
- Pár minút opekajte a potom zalejte kuracím vývarom.
- Osoľte, okoreňte a pridajte korenie.
- Vložte opečené kuracie mäso, salámu, morské plody a priveďte do varu.
- Pridajte konzervované paradajky a varte na miernom plameni 15 – 20 minút, kým ryža nezmäkne.
- Dochuťte soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
- Podávajte s kúskami citróna a posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.