Paella je jedným z tých jedál, ktoré môžete pokojne pripraviť aj bez mäsa. Pestrá zmes zeleniny a strukovín zaručí bohatú a výraznú chuť plnú živín.
Ingrediencie
- 1 cibuľa
- 1 žltá paprika
- 1 cuketa
- 4 stredné šampiňóny
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 paradajky
- 2/3 plechovky čiernych fazule
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lyžička údené papriky
- 250 g ryže
- soľ
- korenie
- 1 limetka
- ½ avokáda
Postup
- V stredne veľkej panvici rozohrejte olivový olej, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a opekajte 3-4 minúty
- Pridajte cesnak a smažte ďalšiu 1 minútu.
- Pridajte údenú papriku, zamiešajte a opekajte minútku, kým sa korenie nerozvonia.
- Zasypte ryžou a premiešajte aby sa zrnká obalili korením a zeleninou.
- Pridajte na malé kúsky nakrájanú cuketu, šampiňóny a papriku a za stáleho miešania opekajte 3-5 minút.
- Podlejte vývarom a varte 15 minút.
- Keď je ryža mäkká pridajte na kúsky nakrájané paradajky a zliate fazuľa z plechovky.
- Osoľte, okoreňte, premiešajte a pár minút opekajte.
- Servírujte s rozpolenou limetkou as avokádom pokrájaným na prúžky.