Tento ryžový pokrm nielenže skvele chutí, ale navyše do neho môžete spracovať rôzne zvyšky zeleniny, ktoré máte doma. Vyskúšajte napríklad recept na paellu s mrkvou a brokolicou.
Ingrediencie
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- ½ menšia brokolica
- 4 stonky zelenej špargle
- 300 g veľkých, olúpaných kreviet
- 800 ml kuracieho vývaru
- 300 g ryže
- soľ
- korenie
- olivový olej
- citrónová šťava
- štipka šafranu
Postup
- Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobno, mrkvu na pozdĺžne prúžky, brokolicu rozoberte na ružičky a pozdĺžne ich rozrežte, špargľu pokrájajte na kúsky.
- Vo väčšej panvici rozpáľte olivový olej a opečte na ňom cibuľu a mrkvu.
- Pridajte cesnak a minútku opečte.
- Prisypte ryžu a šafran, premiešajte a nechajte chvíľku rozvoňať.
- Podlejte vývarom, osoľte, okoreňte, zamiešajte a priveďte do varu.
- Varte 15 minút.
- Pridajte brokolicu, krevety a špargľu a opatrne premiešajte.
- Varte ešte 5 minút, kým sa vývar nevstrebe.
- Dochuťte soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.