Čína z parného hrnca

Čína z parného hrnca

Nebojte sa experimentovať. Vyskúšajte výrazné chute východu, ktoré sa v čínskych pokrmoch vyskytujú.

Ingrediencie

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • 1/2 vrecka čínskej zmesi (zeleninová, mrazená)
  • 1a 1/2 hrnčeka ryže
  • čínske korenie
  • sójová omáčka
  • 1 polievková lyžica solamylu
  • soľ
  • vlažná voda

Postup

  • Mäso osušíte, osolíte, nakrájate na prúžky a vložíte do varnej misky.
  • Pridáte čínsku zeleninovú zmes.
  • Všetko okoreníme čínskym korením, posypete solamylom, pokvapkáte sójovou omáčkou a poriadne premiešate.
  • Mistku so zeleninou a mäsom vložíte do prvej nádoby parného hrnca, čo najbližšie k vode.
  • Do druhého poschodia parného hrnca vložíme misku s osolenou vodou a ryžou.
  • Hrniec zapnete a necháte variť, kým mäso a ryža nie sú hotové, približne 35 až 40 minút.
  • Ak je jedlo hotové po uplynutí nastavenej doby, môžete servírovať.
mäso v miske so zeleninou a ryžou z parného hrnca
zdroj: foodsguy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.