Nechajte sa uniesť chuťou jemne štipľavej omáčky v kombinácii s kuracím mäsom a neobvyklou chuťou ryže. Len do toho!
Ingrediencie
- 2 kúsky kuracích prsných rezňov, bez kože
- 2 strúčiky cesnaku, mletý
- 1 kúsok zázvoru o veľkosti palca, mletý
- 1 pór
- 1 lyžica kuracieho vývaru
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 300g ryže
- 360ml vody
- 1 čajová lyžička šalotky, mleté
- 1/2 čajová lyžičky cesnaku, nastrúhaný
- 1/2 čajová lyžička zázvoru, strúhaného
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica octu
- 1 čajová lyžička cukru kryštál
- 1 čajová lyžička rastlinného oleja
- štipka červeného čili korenia, či nakrájané plátky čerstvé čili papričky
Postup
- Ryžu opláchnete pod vodou a vložíte do misky do vyššieho poschodia parného hrnca spolu s osolenou vodou.
- K ryži pridáte rozdrvené strúčiky cesnaku, rozdrvený zázvor, kurací vývar a dobre premiešajte.
- Kuracie mäso vložte do nižšieho poschodia parného hrnca, popr. môžete položiť na ryžu, ak nemáte viacposchodový parný hrniec.
- Na kurča položte pór nakrájaný na kolieska.
- Varte približne 30 minút, kým nebude kura s ryžou hotové a mäkké.
- U omáčky v miske skombinujte pór, cukor, olej, strúhaný cesnak, strúhaný zázvor, sójovú omáčku, ocot a chilli. Všetko dobre premiešajte.
- Keď je ryža aj kuracie mäso hotové, vyberte všetko z parného hrnca.
- Ryžu ešte raz dobre premiešajte, aby sa našuchorila a pripravte na tanier.
- Kuracie plátky nakrájajte a taktiež vložte na tanier.
- Nakoniec mäso polejete chilli omáčkou.