Jedlo, ktoré si uchová všetky vitamíny, živiny a svoju prirodzenú chuť. Môžete variť, pre koľko ľudí chcete, a podľa toho prispôsobiť množstvo.
Ingrediencie
- 2 mrkvy
- 2 zelerové stonky
- 1 pór
- 300g brokolica
- 600g lososa (pripravených na varenie, bez kože)
- soľ, korenie
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 200ml zeleninového vývaru
- 100ml vody
- hrsť plocholisté petržlenu
Postup
- Mrkva olúpte, pozdĺžne rozpoľte a nakrájajte na tenké plátky.
- Opláchnite a osušte zeler, nakrájajte šikmo na plátky.
- Opláchnite pór a nakrájajte pozdĺžne, na prúžky.
- Brokolicu umyte a nakrájajte na ružičky.
- Opláchnite lososa a osušte, rozdeľte na 4 rovnaké porcie.
- Ochutíte soľou, čiernym korením a pokvapkáte citrónovou šťavou.
- Zmiešajte zeleninový vývar s vodou a priveďte do varu.
- Do parného hrnca dáme do prvej misky zeleninu, do druhej naukladáme lososa.
- Necháme variť približne 20 až 25 minút.
- Keď je zelenina mäkká a losos uvarený, môžeme lososa posypať nasekanou petržlenovou vňaťou a podávať.