Výrazná chuť karí s kombináciou rôznych druhov zeleniny vám zostane na jazyku ešte dlho po zjedení. Nenechajte si tento výdatný pokrm ujsť.
Ingrediencie
- 450g kuracích stehien bez kože, vykostená
- ¼ lyžička soli
- štipka bieleho korenia
- 1 čajová lyžička jemne nasekaného čerstvého zázvoru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 6 malých nových zemiakov nakrájaných na plátky
- 1 malá mrkva, olúpaná, nakrájaná na plátky
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2 strúčiky cesnaku, prejdené cez lisovač
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 2 lyžice kari korenia
- 1 stredne veľká paradajka, nakrájaná na mesiačiky
- 1 lyžička sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička cukru kryštál
- 1 stonka jarnej cibuľky, nakrájané na kolieska
Postup
- Predhrejte rúru na 200°C a do rúry vložte hlinené hrnce.
- Orežte tuk z kurčaťa a nakrájajte kurča na kocky.
- V miske zmiešajte soľ, biele korenie, zázvor, kukuričný škrob.
- Kuracie kúsky namočte do zmesi, poriadne premiešajte a nechajte bokom.
- V hrnci priveďte dva hrnčeky vody do varu.
- Do hrnca pridajte zemiaky a mrkvu, prikryte a varte 5 minút. Následne vodu zlejte.
- Pripravte si panvicu s nepriľnavým povrchom na rozpálenú platničku a pridajte rastlinný olej.
- Potom, až bude olej rozpálený, pridajte kura a osmažte ho, kým mäso ľahko nezhnedne. Asi 2 minúty.
- Pridajte cesnak, cibuľu, karí a paradajku a restujte ďalšiu 1 minútu.
- Pridajte zemiaky, mrkvu, sójovú omáčku a cukor a riadne miešajte, kým nie je všetko poriadne premiešané.
- Vypnite oheň a zmes preneste do predhriateho rímskeho hrnca. Rímsky hrniec zakryte a vráťte na 15 až 20 minút do zahriatej rúry.
- Tesne pred podávaním premiešajte zmes s jarnou cibuľkou.