Kari kura z rímskeho hrnca

Kari kura z rímskeho hrnca

Výrazná chuť karí s kombináciou rôznych druhov zeleniny vám zostane na jazyku ešte dlho po zjedení. Nenechajte si tento výdatný pokrm ujsť.

Ingrediencie

  • 450g kuracích stehien bez kože, vykostená
  • ¼ lyžička soli
  • štipka bieleho korenia
  • 1 čajová lyžička jemne nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 6 malých nových zemiakov nakrájaných na plátky
  • 1 malá mrkva, olúpaná, nakrájaná na plátky
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, prejdené cez lisovač
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 2 lyžice kari korenia
  • 1 stredne veľká paradajka, nakrájaná na mesiačiky
  • 1 lyžička sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička cukru kryštál
  • 1 stonka jarnej cibuľky, nakrájané na kolieska

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C a do rúry vložte hlinené hrnce.
  • Orežte tuk z kurčaťa a nakrájajte kurča na kocky.
  • V miske zmiešajte soľ, biele korenie, zázvor, kukuričný škrob.
  • Kuracie kúsky namočte do zmesi, poriadne premiešajte a nechajte bokom.
  • V hrnci priveďte dva hrnčeky vody do varu.
  • Do hrnca pridajte zemiaky a mrkvu, prikryte a varte 5 minút. Následne vodu zlejte.
  • Pripravte si panvicu s nepriľnavým povrchom na rozpálenú platničku a pridajte rastlinný olej.
  • Potom, až bude olej rozpálený, pridajte kura a osmažte ho, kým mäso ľahko nezhnedne. Asi 2 minúty.
  • Pridajte cesnak, cibuľu, karí a paradajku a restujte ďalšiu 1 minútu.
  • Pridajte zemiaky, mrkvu, sójovú omáčku a cukor a riadne miešajte, kým nie je všetko poriadne premiešané.
  • Vypnite oheň a zmes preneste do predhriateho rímskeho hrnca. Rímsky hrniec zakryte a vráťte na 15 až 20 minút do zahriatej rúry.
  • Tesne pred podávaním premiešajte zmes s jarnou cibuľkou.
zmes zeleniny a kuracích kúskov
zdroj: cookstr.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.