Kváskový chlieb v rímskom hrnci

Kváskový chlieb v rímskom hrnci

Nenáročný domáci chlieb z hlineného hrnca pre každého. Je teplý, chrumkavý a chutný nielen na raňajky, ale aj na brunch.

Ingrediencie

  • 4 šálky múky podľa voľby (obvyklá zmes je 2 šálky chlebovej múky a 2 šálky hladkej múky)
  • 2 šálky teplej vody
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička sušeného droždia
  • 1 čajová lyžička byliniek podľa chuti (rozmarín, tymián, cesnak, atď.)

Postup

  • Vo veľkej mise zmiešajte droždie s vodou.
  • Za častého miešania pridávajte múku a soľ s vami zvoleným druhom byliniek.
  • Po dokončení by malo byť cesto chlpaté.
  • Zakryte utierkou a nechajte cesto kysnúť po dobu 8 až 18 hodín (najlepšie cez noc)
  • Nasledujúci deň cesto preložte do pomúčenej misky a zľahka poprášte múkou. Nechajte cesto oddýchnuť ďalšiu hodinu.
  • Naplňte drez vlažnou vodou. Ponorte do nej hlinený hrniec a namáčajte 15 minút.
  • Potom hlinený hrniec vyberte z vody a osušte ho.
  • Vyložte hrniec papierom na pečenie a cesto z misy preložte.
  • Zakrytý hlinený hrniec vložte do rúry a pečte na 200 ° C po dobu 30 minút.
  • Opatrne odoberte veko a nechajte chlieb zapiecť ďalších 10 minút.
  • Vyberte z rúry a hlinený hrniec odložte na korkové či drevené podložky.
  • Nechajte ho vychladnúť a pred krájaním počkajte 15 minút.
chrumkavý chlieb s rímskom hrnci
zdroj: theherbeevore.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.