Králik na smotane v papiniaku

Králik na smotane v papiniaku

Pripravte si tento recept veľmi podobný sviečkovej, ktorý máte hotový do hodinky.

  • 1kg králičieho mäsa
  • 2,5 lyžice masla
  • 1-2 väčšie cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 koreň petržlenu
  • 4 guličky nového korenia
  • 4 bobkové listy
  • 5 guličiek celého korenia
  • Soľ
  • Hladká múka na zahustenie
  • 250ml smotany na varenie (alebo na šľahanie)

Postup

  • Očistite a umyte králičie mäso a nakrájajte alebo nechajte vcelku.
  • Nakrájajte cibuľu nadrobno.
  • Mrkva s petržlenom olúpte/ostrúhajte a nakrájajte na väčšie kúsky.
  • Rozohrejte si v tlakovom hrnci maslo a na ňom nechajte zosklovatieť cibuľku s rascou.
  • Potom pridajte králičie mäso a chvíľu restujte z oboch strán.
  • Po chvíli podlejte vodou (aby všetko bolo po vodou) a pridajte všetko guličkové korenie aj s bobkovým listom, mrkva aj petržlen.
  • Zaklapnite hrniec a nechajte dusiť, kým mäso nezmäkne (asi 30-40 minút).
  • V polovici dusenia pridajte prelisovaný cesnak.
  • Medzitým si pripravte zátrepku zmiešaním smotany s hladkou múkou (2-3 lyžice).
  • Po udusení vyberte mäso a dajte bokom na tanier. Tiež vyberte všetky guličkové korenie (preto je dobré si pamätať množstvo, ktoré ste použili) a bobkový list.
  • Mrkva, petržlen v omáčke nechajte a všetko rozmixujte tyčovým mixérom.
  • Zahustite pripravenou zátrepkou a povarte.
  • Králika si oberte alebo nechajte vcelku, vložte späť do hrnca a ešte povarte.
  • Pridajte soľ podľa chuti a podávajte s akoukoľvek prílohou.
Smotanová omáčka s králičím mäsom
Zdroj: chefkoch.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.