Teraz si predstavíme recept na výbornú prílohu k akémukoľvek pokrmu. Bambory si môžete pripraviť aj na spôsob gratinovaných. Stačí ich pred zaklopením hrnca poliať trochou smotany a posypať syrom.
Ingrediencie
- 1kg olúpaných zemiakov
- 2 lyžice masla
- Soľ, rasca, korenie podľa chuti
Postup
- Ošúpané zemiaky nakrájajte na tenké plátky (asi 0,5 cm).
- V papiniaku rozohrejte maslo a potom pridajte nakrájané zemiaky.
- Bambory potom osoľte, okoreňte, okmínujte či posypte korením, ktoré máte najradšej.
- Všetko riadne premiešajte, aby zemiaky boli obalené maslom a korením zo všetkých strán.
- Zaklopte hrniec a pečte na strednom plameni.
- Papiňák by mal začať syčať, tak ho stlmte na najnižší plameň a potom dopekajte ešte 5 minút.
Pokiaľ pridávate smotanu so syrom, smotanu prilejte ihneď pred pečením a syrom posypte akonáhle začne papiňák syčať.