V papiniaku sa najlepšie pripravujú polievky. Ak máte chuť na poctivý kurací vývar, smelo do toho.
Ingrediencie
- Skelet alebo odrezky z kurčaťa
- 1 mrkva
- 1/2 zeleru
- 1 väčšia cibuľa
- Zelerová vňať
- Celé korenie
- Bobkový list
- Nové korenie
- Soľ
- 2l vody
Postup
- Skelet umyte, zeleninu očistite a nakrájajte na väčšie kusy.
- Do hrnca nalejte 2l vody a pridajte všetky ingrediencie.
- Papiňák zaklopte a varte asi 30 minút (40 aj so zahrievaním).
- Po uvarení by mäso malo ísť dobre od kosti. Pokiaľ nie, varte ešte dlhšie.
- Polievku preceďte, vyberte teda guličkové korenie, bobkový list a zeleninu.
- Zeleninu môžete nakrájať a vrátiť do polievky, alebo použite čerstvú (nutné povariť ešte 10 minút do zmäknutia).
- Pridajte obrané mäso, dochuťte a podávajte napríklad s rezancami či knedličkami.