Segedínsky guláš je známy svojou lahodnou kyslosťou. Ešte lepší výsledok pri varení tohto jedla docielite práve jeho varením v tlakovom hrnci. Kapusta bude mäkšia a mäso sa bude rozpadať na jazyku. No, vyskúšajte sami.
Ingrediencie
- 500g bravčového mäsa (chudého)
- 500g kyslej bielej kapusty
- 2 cibuľa
- 1 PL sladkej papriky
- 2 lyžice masti (alebo masla)
- 2-3 bobkové listy
- 5 guličiek nového korenia
- 4 guličky celého korenia
- Soľ a rasca
- 250ml smotany na varenie
- Hladká múka na zahustenie
Postup
- Mäso umyte, očistite a nakrájajte na kocky.
- Cibuľu nakrájajte nadrobno a nechajte speniť na rozohriatej masti v papiňáku.
- Vložte nakrájané mäso a restujte zo všetkých strán do zatiahnutia.
- Posypte sladkou paprikou a chvíľku restujte.
- Podlejte aspoň hrnčekom teplej vody, pridajte guličkové korenie a bobkový list.
- Osoľte podľa chuti, pridajte odkvapkanú kapustu av zaklapnutom papiňáku nechajte dusiť asi 30 minút.
- Medzitým si pripravte zátrepku zmiešaním smotany s 2-3 lyžicami hladkej múky.
- Po udusení vyberte guličkové korenie s bobkovým listom, vmiešajte zátrepku a ešte chvíľku povarte.
- Podávajte najlepšie s žemľovou knedľou alebo s chlebom.