Segedínsky guláš v tlakáči

Segedínsky guláš v tlakáči

Segedínsky guláš je známy svojou lahodnou kyslosťou. Ešte lepší výsledok pri varení tohto jedla docielite práve jeho varením v tlakovom hrnci. Kapusta bude mäkšia a mäso sa bude rozpadať na jazyku. No, vyskúšajte sami.

Ingrediencie

  • 500g bravčového mäsa (chudého)
  • 500g kyslej bielej kapusty
  • 2 cibuľa
  • 1 PL sladkej papriky
  • 2 lyžice masti (alebo masla)
  • 2-3 bobkové listy
  • 5 guličiek nového korenia
  • 4 guličky celého korenia
  • Soľ a rasca
  • 250ml smotany na varenie
  • Hladká múka na zahustenie

Postup

  • Mäso umyte, očistite a nakrájajte na kocky.
  • Cibuľu nakrájajte nadrobno a nechajte speniť na rozohriatej masti v papiňáku.
  • Vložte nakrájané mäso a restujte zo všetkých strán do zatiahnutia.
  • Posypte sladkou paprikou a chvíľku restujte.
  • Podlejte aspoň hrnčekom teplej vody, pridajte guličkové korenie a bobkový list.
  • Osoľte podľa chuti, pridajte odkvapkanú kapustu av zaklapnutom papiňáku nechajte dusiť asi 30 minút.
  • Medzitým si pripravte zátrepku zmiešaním smotany s 2-3 lyžicami hladkej múky.
  • Po udusení vyberte guličkové korenie s bobkovým listom, vmiešajte zátrepku a ešte chvíľku povarte.
  • Podávajte najlepšie s žemľovou knedľou alebo s chlebom.
Hrniec plný segedínskeho gulášu
Zdroj: lecker.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.