Tradičné kura na paprike

Tradičné kura na paprike

Posledným receptom, na ktorý sa zameriame je kuriatko na paprike. To môžete podávať taktiež s akoukoľvek prílohou, a síce s knedľou, ryžou, cestovinami, zemiakmi alebo len tak s chlebom. Recept je veľmi rýchly a jednoduchý, resp. pripravíte ho do hodiny.

Ingrediencie

  • 4-5ks kuracích stehien, štvrtok (môžete použiť aj kuracie paličky)
  • 2 ks menšie cibule
  • 2 PL sladkej papriky
  • 1 kocka kuracieho bujónu
  • 2-3 PL hladkej múky na zahustenie
  • 250ml smotany na varenie
  • Maslo
  • Soľ a korenie

Postup

  • Kuracie mäso umyte, osušte.
  • Cibuľu nakrájajte nadrobno a nechajte na rozohriatom masle s trochou korenia speniť.
  • Posypte sladkou paprikou a ihneď pridajte kuracie kúsky a sprudka orestujte z oboch strán.
  • Potom mäso dostatočne podlejte vodou, aby bolo ponorené a rozdrobte bujón.
  • Duste v zaklopenom tlakáči asi 30 minút.
  • Medzitým si pripravte zátrepku zmiešaním 2-3 lyžíc múky so smotanou.
  • Udusené mäso vyberte, do hrnca vlejte zátrepku a krátko povarte.
  • Podľa chuti osoľte, okoreňte, prípadne zrieďte vývarom alebo mliekom.
  • Mäso môžete obrať a vložiť priamo do omáčky alebo podávajte k omáčke vcelku aj s kosťou.
Kuracie mäso na paprike varené v tlakáči
Zdroj: whatsinthepan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.