Múčnik z elektrickej rúry

Múčnik z elektrickej rúry

Chcete sladký recept, ktorý pripravíte v remoske? Upečte si trojfarebnú buchtu s tvarohom a malinami, ktorú pripravíte do hodiny.

Ingrediencie

  • 260g polohrubej múky
  • 130g cukru kryštál
  • 2 vajíčka
  • 150ml mlieka
  • 100g rozpusteného masla
  • 3/4 balenia kypriaceho prášku
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 lyžice holandského kakaa
  • Maliny podľa chuti

Ingrediencie na náplň z tvarohu

  • 250g mäkkého plnotučného tvarohu (vanička)
  • 120g bieleho jogurtu (môžete použiť kyslú smotanu)
  • 3 lyžice cukru kryštál
  • 2 lyžice vanilkového pudingového prášku

Postup

  • Najprv vymažte remosku maslom a vysypte hrubou múkou. Prípadne môžete vyložiť papierom na pečenie.
  • Pripravte si tvarohovú náplň zmiešaním všetkých ingrediencií na ňu potrebnú.
  • Tvarohovú zmes naplňte do igelitového vrecka, ktorému neskôr na konci odstrihnite rožok.
  • V mise vyšľahajte vajíčka s cukrom, pridajte rozpustené maslo, mlieko a všetko riadne premiešajte.
  • Prisypte múku, kypriaci prášok a miešaním spojte.
  • Približne polovicu cesta (väčšia) nalejte do vymastenej remosky.
  • Zvyšnú polovicu zafarbite holandským kakaom a pridajte maliny.
  • Kakaové cesto potom môžete podľa vašej fantázie naniesť na svetlé cesto v remoske.
  • Nakoniec navrch naneste pomocou nastrihnutého igelitového vrecka tvarohovú vrstvu a to v podobe mriežok.
  • Pečte v remoske po dobu 30 minút, prípadne vyskúšajte pomocou špajle, či je buchta hotová.
Kúsok buchty upečené v remoske s malinami
Zdroj: iambaker.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.