Vedeli ste, že v remoske je možné pripraviť aj pizzu? Teraz si ju môžete vyskúšať aj vy a pozor, fantázii sa medze nekladú. Takže ak máte na pizzi radšej iné ingrediencie, pripravte si ju podľa vášho gusta. Množstvo uvádzané v tomto recepte je na 2-3 pizze.
Ingrediencie na cesto
- 250g hladkej múky
- 160ml vody (vlažnej)
- 5g droždia
- 1 lyžička olivového oleja
- Štipka soli (cca 5-8g podľa chuti)
Ingrediencie na oblohu pizze
- 1 plechovka paradajkového pyré (možno nahradiť kečupom)
- 5-6 plátkov šunky
- 150g mozzarelly na plátky
- Pár kúskov ananásu (môže byť z plechovky)
- Bazalka (sušená alebo čerstvá)
Postup
- Do misky s vlažnou vodou nadrobte droždie a nechajte úplne rozpustiť.
- Vo väčšej mise zmiešajte múku so soľou. V tej následne vytvorte jamku, kam nalejte lyžičku olivového oleja.
- Postupne prilievajte vodu s droždím do múky a vypracujte vláčne cesto (nesmie príliš lepiť).
- Vypracované cesto prikryte utierkou a dajte na 30-40 minút kysnúť.
- Vykysnuté cesto následne na doske prehneťte a potom vytvorte 3 rovnako veľké gule.
- Gule na doske prikryte drobet navlhčenou utierkou a opäť nechajte asi 30 minút kysnúť.
- Vál si posypte múkou a zo všetkých gulí vyvaľkajte tenké placky, ktoré sa budú vojsť do remosky a okraje nechajte vyššie.
- Placku vložte do remosky, potrite ju paradajkovým pretlakom, pokladajte plátky šunky, mozzarelly a posypte čerstvou alebo sušenou bazalkou.
- Nakoniec naskladajte pár kúskov ananásu podľa chuti a pokvapkajte olivovým olejom.
- Pečte zhruba 35-40 minút do zlatista.
- Rovnakým spôsobom potom pripravíte zvyšné pizze.