Nesmieme zabúdať ani na vegánsku verziu, ktorá sa chuťou takmer nelíši od originálnych receptov. V hlavnej úlohe sójové párky.
Ingrediencie:
- 3 sójové párky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 6 stredne veľkých zemiakov
- 1 lyžica paradajkovej pasty
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 750 ml vody
- 1 lyžička rasce
- 3 lyžičky sladkej papriky
- soľ
- korenie
Postup:
- Rozohrejte olivový olej vo väčšom hrnci.
- Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a nechajte zosklovatieť.
- Akonáhle začne cibuľa hnednúť, pridajte na kocky nakrájané zemiaky, rascu, papriku a soľ. Premiešajte.
- Potom pridajte 500 ml vody, sójovú omáčku a paradajkovú pastu.
- Varte po dobu 45 minút. Pokiaľ sa viac vyparí voda, dolejte ďalších 250 ml. Nechajte ešte povariť a pridajte paradajkové pyré (vďaka nemu nie je potrebné ďalšie zahusťovadlo).
- Nakrájajte sójové párky na kolieska a zľahka ich osmažte na panvici s troškou oleja. Potom ich pridajte do guláša a ešte chvíľočku povarte.
- Podávajte s čerstvým pečivom alebo samostatne.