Rameň z bravčového mäsa

Rameň z bravčového mäsa

Tradičnú japonskú polievku je možné pripraviť z rôznych druhov mäsa, tentoraz sa jedná o recept s mletým bravčovým. V tejto variante je použitá menej známa, ale dnes už bežne dostupná zelenina – čínska kapusta. Pokiaľ ju nezoženiete, použite namiesto nej aspoň čínsku kapustu.

Ingrediencie:

  • 30 g sušených húb (shiitake alebo šampiňóny)
  • 400 g sušených ramien rezancov
  • 2 menšie kôry
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 4 jarné cibuľky nakrájané pozdĺžne na tenké plátky
  • 3 lyžice bielej alebo žltej miso pasty
  • 2 litre domáceho kuracieho vývaru
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžičky srirachi
  • 1 stredne veľká mrkva
  • 1 cuketa
  • 4 väčšie vajcia
  • 1 hrsť nahrubo nasekané bazalky
  • soľ

Postup:

  • Vložte sušené huby do misky a podlejte horúcou vodou. Nechajte ich odmáčať, kým nebudú potrebné.
  • Do hrnca nalejte kurací vývar a priveďte do varu.
  • Vo vývare podľa návodu na obale uvarte ramien rezance a počas poslednej minúty ich varenia pridajte napoly prekrojené kapusty. Po uvarení rezance aj kapustu vyberte a prepláchnite v studenej vode.
  • Zohrejte sezamový olej v hrnci, pridajte bravčové mäso, ¾ lyžičky soli a ½ korenia. Za stáleho miešania restujte po dobu 3 minút.
  • Pridajte polovicu pokrájaných jarných cibuliek a ďalej restujte ďalšie 3 minúty.
  • Pridajte miso a miešajte ďalších 30 sekúnd.
  • Prilejte vývar z kapusty, sójovou omáčky a 2 lyžičky srirachy.
  • Sceďte huby a primiešajte ich do hrnca. Zakryte a priveďte do varu.
  • Potom odkryte pokrievku a varte ešte 5 minút. Podľa chuti môžete polievku ešte dochutiť.
  • Zatiaľ čo sa bude variť polievka, uvarte vajcia natvrdo a postrúhajte mrkvu a cuketu pozdĺžne na tenké rezančeky.
  • Do pripravených misiek rozdeľte rezance, kapustu, mrkvu a cuketu.
  • Potom rovnomerne rozlejte polievku, navrch dajte rozkrojené vajcia, bazalku a zvyšok jarnej cibuľky.
  • Podľa chuti môžete pokvapkať sezamovým olejom a srirachou.
Rameň z bravčového mäsa
macheesmo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.