Japonská polievka s krevetami

Japonská polievka s krevetami

Ako premeniť chuť silného zeleninového vývaru na polievku s chuťou morských plodov? Zverte ju do rúk krevetám. Krevety s kyslosťou limetky, troškou štipľavej srirachi a hromadou čerstvej zeleniny chutia naozaj skvele.

Ingrediencie:

Na polievku:

  • 250 g čerstvých kreviet (môžu byť aj mrazené)
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 3 lyžice čerstvo pokrájané šalotky
  • 120-180 g portobello šampiňónov
  • 1 liter kvalitného zeleninového vývaru
  • 120 g ramien rezancov
  • ½ lyžičky sójovej omáčky
  • 2 lyžice srirachy
  • 2-3 lyžice nadrobno pokrájané čerstvé jarné cibuľky
  • 1 limetka
  • soľ

Na ozdobu (podľa výberu):

  • sezamové semienka
  • čili vločky
  • sriracha
  • jalapeño papričky (pokrájané na kolieska)
  • čerstvý špenát
  • kapusta
  • varené vajcia

Postup:

  • Ak používate mrazené krevety, rozmrazte ich. Môžete použiť aj s chvostom, táto krusta dodá vývaru skvelú chuť morských plodov.
  • Na strednom ohni rozohrejte olej a orestujte na ňom šalotku a šampiňóny nakrájané na plátky.
  • Dajte šampiňóny s šalotkou stranou a do hrnca nalejte vývar. Priveďte ho do varu a uvarte v ňom rezance podľa pokynov. Krátko pred uvarením rezancov pridajte do vývaru sójovú omáčku, srirachu a krevety.
  • Vmiešajte šťavu z polovice limetky a dochuťte podľa potreby.
  • Vývar aj s rezancami rozlejte do misiek.
  • Ozdobte polievku štvrtkami limetky, zelenou cibuľkou, sezamovými semienkami a ďalšími ozdobami podľa chuti.
Rameň s krevetami a zeleninou
misstamchiak.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.